….är en tupp och idag var vi över till Sofia och Peter för att äntligen få se honom. En stor ståtlig tupp, precis så där vacker som tuppar ska vara. Snäll är han också enligt uppgift så han kommer få flytta hit så fort vi fått klart hönshuset, hönsgården och kommit hem från semestern.

Visst är han stilig!? Han kommer bli chefen som ska hålla rätt på hönsen i vår hönsgård. Än så länge har vi bara en Skånsk Blommehöna som står på kö och vill flytta in men jag misstänker att tuppen önskar några fler vackra damer att ta hand om. Jag har läst mig till att det brukar vara ganska lätt att få tag på vuxna höns på höstkanten när hönsägare rensar ut i sina flockar därhemma. Får se vad vi kan få tag på. De ska ju både lägga ägg, vara schyssta och några måste kunna ruva också. Planen är att inte ha så många höns till att börja med utan få lite kycklingar nästa sommar som vi då ska kunna behålla och se växa upp.

 

Mika och M, som är hennes bästa kompis, lekte mest hela tiden. De är så otroligt gulliga och längtar alltid efter varandra. När de sen träffas så leker de lite med varandra men lika mycket på varsitt håll.

 

 

Hemma hos Sofia och Peter är det som rena kollot för våra ungar. De har ju höns, grisar, gäss och ankor. Mycket att titta på och förundras över. Det fanns en hel del fjädrar efter gässen i trädgården och grabbarna plockade på sig en hel del. Sigge smyckade sin keps med en fjäder och tyckte att han var riktigt, riktigt cool.

 

 

När vi återvände hem blev det en lur för Linus del, mellis och sen drog vi för att handla på vårt lilla ICA i Munka. Barnen är helt fantastiska, de tar varsin liten vagn och sen kan jag bara skicka dem att hämta olika varor. De sköter sig exemplariskt och det går ju urfort att handla med alla dessa hjälpsamma barn.

Anders droppade förbi hemma i en rasande fart, han gosade med barnen och drog sen vidare för att spela bridge. Efter middagen tog barnen på sig sina pyjamas och sen bäddade de ut vår stora säng helt på egen hand. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle ha lite tv-mys så där på kvällskvisten och det har man ju bäst i storsängen.

Ännu en innehållsrik dag har nått sitt slut, alla små glada barn skuttade ner i sina sängar och somnade nog bums. /Susan

 

Annonser