I lördags var det då dags för Team Hardworks första arbetsdag och vi skulle hålla till hemma hos Nina och Jocke. Enligt vårt avtal skulle vi vara på plats halv tio men vi droppade in tjugo minuter senare. Det är ju så mycket som ska packas när man är så många och så hade vi Elton med oss, vår extrahund som bor här ett par veckor. Linus skulle ha med sin resesäng, alla skulle ha med sig regnkläder, grillmat till kvällen skulle packas och när vi väl fått in allt i bilen ropade Sigge efter sina arbetshandskar som jag var tvungen att springa in och hämta.

Arbetsuppgifterna fördelades, Jocke drog ut i hästhagen och började fälla träd. Anders och Sigge sågade sen träden i stora sågen, Nina koncentrerade sig på att bygga ett staket till hallonbuskarna, Emil och Theo hade fullt upp med sina Bey Blades matcher, Ville hoppade på studsmattan, Linus gick runt och filosoferade och Mika bara trivdes med livet. Själv försökte jag hålla lite koll på barnen och rensa lite ogräs mellan plattorna på uteplatsen.

Vädret var egentligen idealiskt för utomhusarbete, molnigt men varmt och så bara några få regndroppar som föll över oss. Vi blev faktiskt inte ens blöta så det var bara att jobba på.

Nina serverade en jättegod lasagne till lunch, vi blev så mätta så det var tungt att ta sig ut och börja jobba igen. God mat är gott men främjar inte direkt hårt arbete.

 

Nina blev faktiskt klar med sitt staket till hallonbuskarna och fint blev det. Här snackar vi om återbruk av gamla träplankor och stolpar, riktigt miljövänligt. För att inte tala om de obesprutade hallonen sen, ekologiskt ända ut i bladspetsarna.

 

Jocke fick ta en paus i sitt sågande för att slipa till kedjan på sågen. Proffsigt, det har han gjort för det syntes.

 

 

 

 

 

 

Barnen hittade också lite plankor att jobba med, det var en massa spikar som skulle dras ut och med mycket möda och stort besvär så lyckades de med sin uppgift.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi fick en del gjort, visserligen kom vi igång lite sent men det tog vi in under dagen, eller kanske inte. Kul är det i alla fall att arbeta tillsammans och barnen hade skoj, de åkte vattenrutschkana, hoppade på studsmattan, gungade, jobbade och trivdes med livet.

Vi avslutade med att grilla och det blev en riktigt god middag, för att inte tala om kakan som Nina bakat, den var magisk. Önskar jag hade orkat äta några bitar till.

Nu på lördag ska vi vara hos oss och bygga hönsgård. Lite orolig är jag för vädret, det ser ut som om det kommer regna riktigt ordentligt och det är ju inte lika kul att jobba i regn som i solsken.

/Susan

 

 

Annonser