Igår njöt vi av havet!

På förmiddagen var tanken att alla skulle åka ner till idrottsplatsen i byn för att delta i fotbollsklubbens familjedag. Jag valde att stanna hemma med Limpan för att han skulle få äta lunch och sova lunch som folk. Nina bestämde sig för att bli hemma med mig medan resten av gänget gav sig av.

Det visade sig dock att det var ett träningsläger för fotbollslaget och inte alls någon familjeaktivitet så Emil blev kvar och resten kom hem igen. Vi bestämde oss för att äta lunch hemma och låta Linus sova för att sen packa ihop oss för att köra till havet och det efterlängtade badet.

Linus var något avvaktande först och bestämde sig för att inte bada. Lite senare ändrade han sig och blev helt galen och vägrade gå upp ur vattnet. Han kastade sig runt och jag hade fullt upp att hålla honom så han inte skulle hamna under vattenytan. Precis som på simmis plaskade han runt som en vilde, sprattlade och nöjt av vattnet.

Mika badade också, lite tid tog det att komma i men när Anders kastade omkring henne i vattnet var hon helt såld. Sen ville inte hon heller gå upp. Så småningom började hon frysa och gav sig upp på land där hon startade en ganska märklig aktivitet. Hon letade upp sandslott och sandkakor och sen la hon sig på dem och plattade ut dem som en stor tjock säl. Hon verkade inte bekymra sig det minsta för att det skulle bli svårt att skapa nya vänskapsband med andra barn på stranden, nej då hon hade fullt upp med sitt manglande av sandbyggnationer.


Att vara på stranden, som var tämligen fullbelagd, med fyra relativt små barn kräver att man är på tårna och har koll på hela gänget. Emil och Sigge var modiga och gav sig ut i havet där de gladeligen plaskade runt och lekte med sina kusiner. Men de kan ju inte simma än även om de kan dyka och inte är ett dugg rädda för vatten så man får ha dem under ständig uppsikt.

Vi turades om att bada med Linus som behövde ha lite mer handgriplig hjälp och sen fick den andra hålla koll på resten av gänget. God hjälp hade vi av Bosse och Nina vilket gjorde att vi faktiskt kunde njuta av solen och bada själva med.

Det var mycket varmare i vattnet än när vi var på Hallands Väderö så det gick både att simma och leka i vattnet länge, länge.

Att fånga maneter ägnade sig alla barnen åt och de var riktigt modiga för i början vågade ingen av dem ta i maneterna men vartefter jakten fortgick så vågade alla ta i dem.

Vi avslutade badet med att äta varsin jättestor glass. Engelholmsglass gör ju så god glass, det går inte att motstå en sån här somrig och solig dag.

Väl hemma blev det dusch och sen en väldigt sen grillmiddag som smakade helt underbart. Ibland är mat så gott! För det mesta är det ett måste, lite trist men som sagt ett måste. Därför njuter jag extra mycket när jag får riktigt god mat och att sällskapet var trevligt gjorde ju bara hela upplevelsen bättre.
/Susan

Annonser