Igår låg vi bara hemma och latade oss, läste böcker och funderade på hur vi ska lägga upp vår husvagnssemester. Vi bestämde att vi far dit solen är. Har man husvagnen efter bilen så är det ju boendet inte något problem utan det går ju fint att köra dit man har lust. En plan är att hälsa på goda vänner längre upp i landet och sen ska vi göra huvudstaden några dagar också, resten av tiden tänker vi bara njuta, hitta på roliga saker som att bada och fiska. Spännande ska det bli!

I fredags var vi iväg och badade i havet igen, det är ju så tokhärligt. Vi valde att åka till Magnarps strand för där kan man fiska krabbor och det ville Emil göra.

 

Det är en stor fördel att barnen har solskyddskläder på sig när de badar, dels skyddar de bra mot solen och dels är det mycket lättare att hålla koll på sina barn för de syns så tydligt.

Nu är ju inte den här stranden den allra största men när vi var i Råbocka var där fullt av badande barn och då var det ändå ganska lätt att hålla koll på alla våra tack vare solskyddskläderna.

Mika och Linus grävde i sanden och så småningom anslöt sig även Sigge. De grävde långa diken och lät vattnet flyta hit och dit efter deras grävningar. Tänk så länge man kan ha kul med sand och vatten.

 

 

Vi badade jättemycket, det var lite kallare i vattnet idag men oj så skönt. Barnen hade med sig två stora badringar så de lekte båtar och for runt som vildar i havet. Ingen av dem är någon badkruka precis.

Korten är dessvärre av ganska dålig kvalité men det beror på att vi inte hittat den borttappade kameran än. Den borde vara i närheten någonstans men gömmer sig och retas med oss. Jag har ju klagat ganska friskt på den att den är långsam och tråkig så det är väl kanske inte helt förvånande att den gömt sig. Får se om vi någonsin hittar den eller måste spara ihop pengar till en ny.

Emil kämpade på med sitt krabbfiske men utan håv är det svårt att få upp de små krabaterna. Men man kan inte annat än att beundra hans tålamod som inte verkar ha några gränser alls. Han använde prickig korv som bete för det hade han lärt sig på Fiska med Anders programmet att det skulle funka bra. Tyvärr visade det sig väl att krabborna föredrog de andra barnens räkor och fiskhuvuden.

När det var dags att åka hem, efter flera timmars bad och krabbfiske, sa Emil; -Men snälla mamma jag kan väl få fiska några timmar till, snääääälla? Ljuvliga lilla barn, några timmars mer fiskande blev det inte utan han fick vackert packa ihop sina grejer och följa med till fiskaffären som ligger precis intill stranden. Där köpte vi rökt makrill och så fick Emil och Sigge varsin räka av fiskargubben. Emil tyckte dock att det var synd att han redan fiskat men beslöt sig för att behålla räkan till nästa gång han skulle fiska krabbor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innan vi for hem passade alla grabbarna på att göra några sandänglar för att det skulle finnas några bestående minnen av oss vid havet.

Trötta och nöjda packade vi in oss i bilen och for in till Ängelholm där vi åt lunch på McDonalds något som Mika längtat och frågat efter i flera dagar. Hon har inte stora krav på livet den tjejen. Nöjda och mätta for vi vidare till ICA Maxi som ligger nästgårds för att storhandla. Två vagnar och så två barn var så fixade vi det utan några större konflikter. Sigge ville hemskt gärna ha en Bey Blade till men han fick vänta med det inköpet tills han sparat ihop tillräckligt med pengar.

Packade in oss i bilen igen, alla utom pappan för han gick till Rusta för att köpa ett nytt batteri till vår husvagn Kungen. Vi andra tog bilen dit och hämtade upp honom när han handlat klart. Till Sigges stora lycka upptäckte han att Anders köpt ett nytt kastspö till honom. Än en gång var pappan den stora hjälten och jag bara en vanlig mamma och då var det ändå jag som sagt till Anders att köpa fiskespöt. Sånt är livet, det är bara att vänja sig.

 

Så här gott sov Limpan när vi äntligen kom hem. Han hade ju missat sin middagslur med råge men passade på att ta en powernap för att hålla humöret på topp ända fram till läggdags.

Nu verkar det som om solens besök inte förlängs utan att regnet återkommer. Trist för vi behöver verkligen lite sol och värme för att bunkra upp inför vintern.

Får se hur vi lyckas finna solen på semestern.

/Susan

Annonser