Nu är det slut på semestern och då börjar ledigheten.

Ledig från arbetet för att ta hand om barnen här hemma. En ledighet som ska vara fram till sista oktober. Första två veckorna blir det mjukstart eftersom Susan inte börjar arbeta förrän den 1 september. Samtidigt har vi passat på att göra saker som är svåra att planera in när man jobbar eller måste ta med sig barnen. Det blir en hel del tider som ska passas och rutiner som måste klaffa, allt har inte kommit i gång än, men i måndags började Emil 1:a klass och Sigge fortsätter på Dagis 3 dagar i veckan.

Mika, Linus och jag passade på att göra en utflykt medan de äldre barnen var i skolan och det fortfarande har varit lite sommarvärme i luften.

Det blev en tur till Havet och stranden i Ängelholm. Ingen av oss kände att bad var att tänka på då det blåste rätt kraftigt och solen var inte helt säker på att den skulle lysa med all sin kraft. Linus och Mika hittade en liten bil där de kunde leka en stund innan vi slog oss ner i lä bakom sanddynerna. Barnen satte i sig lite yoghurt mellan lekarna och det resulterade i att man hoppats på att det gått bra att  bada men efter viss sanering bestämde vi oss för att packa i hop och förflytta oss till ett av favoritplatserna här i Ängelholm, hembygdsparken.

I hembygdsparken leker barnen i den stora lekplatsen med gungor linbanor och rutchkanor.

Mika och Linus for runt i full fart och vi hade en härlig stund i parken, en utflykt som avslutades med en glass. Mika föreslår alltid att vi ska äta glass när inte mamma är med, hon tycker det är ett skäl för att man ska äta glass.

I övrigt har vi ägnat dagarna åt att packa upp och få ordning på vardagen efter semestern. Nu hoppas vi på en  fin höst med bra väder och att vi får vara friska och ha möjlighet att hålla i gång med träning och att höra på alla framsteg som vår vetgiriga 1:a gluttare kommer med.

/Anders

Annonser