Igår gick årets viktigaste lopp av stapeln. RUN TO TOWN går från Bertils gårdsplan i Stavershult och avslutas inne i Ängelholm ganska nära Swedbank där Bertil arbetar.

Förra året, som var första gången loppet genomfördes, var det fem tappra löpare som sprang genom målet. Detta året var deltagarantalet mer än fördubblat. Det var några från Sjöstrand & Erics bageri i Munka Ljungby och så ett gäng från Snapphanarna, totalt var det 11 som startade och 10 som kom i mål.

Sträckan är 26 km lång, på asfalt, nedför och plan mark.

Jag och barnen var, som vanligt, ansvariga för målet och då ska det finnas målgång, dricka, apelsinklyftor och kexchokladbitar till alla löpare. Vi var i Ängelholm i god tid och riggade upp målet och alla tillbehör. Vädret var skapligt, lite molnigt men inget regn fast det kom en skur lite senare.

2012 ÅRS  VINNARE

AV

RUN TO TOWN

BERTIL NILSSON

Tvåa kom Anders och trea kom Björn från bageriet. Bra jobbat killar!

I år var Anders mycket piggare när han kom i mål, förra året sprang han med ett skadat ben och var mer än nöjd av att ha tagit sig i mål. Detta året sprang han en omväg i ICA Maxi rondellen, tror han kanske tog något varv för mycket där så till nästa år ska han reka banan lite bättre. Tror han har som mål att klå Bertil som nu vunnit två år i rad.

När de tre första killarna kommit i mål dröjde det en stund innan de första tjejerna anlände.

Det var Maria (lite osäker på att jag har rätt namn, ber om ursäkt om det är fel) från Snapphanarna som kom i mål precis innan Camilla från Sjöstrand & Erics bageri.

Otroligt bra jobbat tjejer! Jag är djupt imponerad av er insats. Emil var snäll och gav dem varsin apelsinklyfta när de kommit i mål och det tog de tacksamt emot.

Även om det inte är några uppförsbackar på hela vägen så är det långt, väldigt långt att springa 26 km. Själv har jag inte riktigt kommit upp i milen än så jag är helt nöjd med att stå och sköta målgången.

Ett par från Snapphanarna kom sen i mål helt nöjda med sin insats. Har tyvärr inte koll på era namn men ni var strålande och så otroligt duktiga.

Slutligen väntade vi bara på de tre sista som var ute och kämpade på banan. Resterna av Swedbankgänget.

Allt började med att Anders, som alltid sprungit, fick med sig Bertil som ganska snabbt fastnade och började träna hårt. Sen funderade de på om de inte kunde ha ett eget lopp och så föddes RUN TO TOWN. Bertil som tränar tillsammans med några kollegor på banken fick med dem också och vips så var första startfältet spikat och förra året sprang de för första gången detta eminenta lopp.

Bara upploppet kvar! I skön stil kommer Alex, Niklas och Göran tillsammans springande den allra sista biten innan det hägrande målet. De är så duktiga så det finns inte ord för det. Att ha genomfört loppet förra året borde vara avskräckande nog men ånej de gav sig på det i år igen och genomförde det i stor stil. De här tre killarna är helt klart mina idoler när det gäller vilja att klara något riktigt tufft. Bra jobbat!!

Swedbanks bästa löpare alla kategorier! Från vänster Alex, Niklas, Göran och Bertil som håller upp den åtråvärda tröjan som alla får som genomfört loppet. På framsidan står det Swedbank och på baksidan Run to town 2012 26 km men det kan ni ju själva se på bilden. Jennifer, som skötte vattenpåfyllningsstationerna och jag som var ansvarig för målet fick också varsin tröja så nu kan man faktiskt tro att även vi sprungit loppet. Och om det är någon som tror det tänker ju inte jag berätta hur det egentligen förhåller sig.

Barnen var väldigt engagerade i det hela, Linus satt i vagnen och åt apelsinklyftor, Emil delade ut apelsinklyftor, Sigge hade på sin reflexväst och visade löparna vägen till målet och Mika tog hand om Hanna och hejade på alla som kom springande mot målet.

Sigge hade med sig Hej-Hej och hans vagn också men hade parkerat den lite strategiskt vid cykelstället så Hej-Hej fick sova ifred.

När alla löparna var i mål åkte några hem och resten gick in på Swedbank för att duscha och byta om inför kvällens utgång. Middag och lite öl hade det blivit innan de begav sig hemåt, trötta men mycket nöjda.

Själv packade vi ihop allt och drog hem för att äta lite middag innan det var läggdags för alla barnen. De somnade gott, själv landade jag i soffan och förlorade mig i alla sidor på nätet som berättar om hur man startar eget.

/Susan

Annonser