I dag har jag varit på Fredriksdal i Helsingborg och bakat surdegsbröd. Det är på den årliga höstmarknaden som hålls där, som några kompisar brukar baka bröd i en gammal vedeldad stenugn. Det är både roligt och mycket jobb som ska göras. I ugnen ska det först eldas så den får upp en hög temperatur, ligger på ca 280 grader när brödet skyfflas in.

20120930-220007.jpg

Under dagen gjorde vi 13 degar, vilket ger ca 200 limpor. I varje gräddning får vi in ca 45 limpor. Under tiden degen jäser eldar vi med björkkärvar i ugnen. Totalt blev det alltså 4 omgångar med bröd som sålde slut snabbare än en IPhone 5 gör i telebutiken.

20120930-220856.jpg

20120930-220909.jpg

Mikaelimarknad är en marknad med väldigt hög kvalitet på sina produkter, enbart egen tillverkning får finnas till försäljning vilket gör att man slipper de vanliga knallarna som annars dyker upp.
Nästa tillfälle som ges för att komma över vårt oemotståndliga bröd blir till Fredriksdals julmarknad.

Annonser