Födelsedagarna haglar tätt så här på höstkanten. Emil, som numera är en hängiven Scout, skulle iväg på scoutläger på sin födelsedag så vi fick fira honom i omgångar för att allt skulle bli rätt och riktigt.

004Fredagen den 18 oktober väckte vi den blivande åttaåringen med skönsång och presenter. Ingen vill väl missa att bli firad på morgonkvisten så det fick bli uppvaktning dagen innan den egentliga födelsedagen.

Innehållet i paketen var väl inte så där jättespännande men väldigt praktiskt om man ska iväg på sitt livs första scoutläger. Ficklampa, sovsäck, liggunderlag och andra bra-att-ha grejer.

Sen blev det som vanligt frukost och så iväg till skolbussen för att fara till skolan där det också firades.

 

006Sen blev det inte mer firande den dagen för på kvällen skjutsade jag Emil till scouterna där han skulle tillbringa halva helgen med sina kompisar. Han installerade sig i scoutstugan, bredde ut liggunderlaget, placerade sovsäck och kudde ovanpå. Sen kröp han ner i sovsäcken, konstaterade att den var jätteskön och att han skulle komma att sova riktigt gott däri.

 

001På lördags eftermiddagen fick jag hämta hem en nöjd scout. Han hade haft det toppen på lägret och skulle kunna göra om det varje helg om det var möjligt. Själv hade jag varit lite orolig att han skulle längta hem men det hade han inte gjort.

De hade lagat och ätit pizza, varit i skogen, byggt kojor, lekt lekar, lagat mat på stormkök och det bästa av allt var nog att de firat Emil på morgonen. De sjöng och så fick han en jättefin kåspåse att ha sin tallrik, bestick och kåsa i. Och som grädde på moset fick han ta frukost först av alla och då valde han flingor och mjölk.

015Väl hemma igen blev det mer paketöppning och denna gång dolde det sig leksaker i paketen. Men den allra bästa presenten var nog en resa till Stockholm för att se Monstertrucks på Friends Arena. Han och Anders ska åka tåg upp och sen ska de sova hos farmor. Kan ju inte bli bättre, en helg med Pappan och så underhållning på hög nivå. I ett av paketen låg det så lämpligt ett par hörselskydd också, misstänker att de kommer bli användbara när de ska kolla in alla Monstertruckar.

 

022Tårta hör ju till alla kalas, nästan i alla fall, men Emil äter inte tårta. Han gillar inte det och inte godis heller om det inte är choklad så vi bakade den bästa kladdkakan i hela världen. Det är moster Mias recept och det enda svåra med den är att den måste bakas dagen innan för att ligga till sig i kylen under natten. Det går inte att fuska heller, jag har försökt och det var som att äta chokladsoppa. Mindre lyckat alltså.

Emil blev jätteglad och åt kladdkaka med god aptit, liksom alla sina syskon.

 

037Alla ljusen blev utblåsta, Linus hjälpte till, men vad Emil önskade sig har jag ingen aning om. Ska det gå i uppfyllelse så vill det väl till att man inte talar om det för någon heller så det får förbli en hemlighet.

En jättetrött åttaåring fick sen passera duschen för att sanera bort lite röklukt efter scoutlägret innan han slutligen däckade i sin säng. Nöjd och glad efter en härlig inledning på helgen.

En åttaåring, tror knappt att det är sant. Han som var så liten och spetig när han föddes.

/Susan

Annonser