En evighet skulle vi nog säga att det var sen vi träffade Catja sist men idag kom hon och hälsade på oss. Hon hade rymt från huvudstaden för att glädja alla på hemmaplan med ett besök. Dagen till ära hade vi huset fullt av små tomtenissar. Hur det gick till vet jag inte men plötsligt kommer både Linus och Mika ut ur barnens rum iförda fullständig tomtenisseutstyrsel.

 

010 Kärt återseende. Ajax är ju helt tokig i Catja, de har ju härjat på agilitybanorna tillsammans när jag var gravid, vilket jag var ganska ofta under en period av mitt liv. Danka gillar också Catja för att inte tala om alla våra barn som fullkomligt avgudar henne.

Emil överraskade Catja genom att läsa en svår text utan att staka sig en enda gång. Mycket har hänt sen de sågs sist kan man ju lugnt säga.

Vi fikade och pratade ifatt oss. Att bo i huvudstaden utan alla sina vänner och familjen nära är ju en ny situation som ska hanteras. Inte alltid så lätt men ger man livet lite tid så faller allt på plats och vips har man ett gäng vänner, roliga aktiviteter att roa sig med och ett hem som känns som sitt eget.

Men jag kan ju inte neka till att det är trevligare att bo i Skåne än i Stockholm. Här skulle nog Anders protestera lite om han vore hemma, men det är han inte så han får gå ohörd.

 

011

Catja är en tjej som har koll på läget och tur för oss är det. Hon hade köpt med sig fikabröd och på så sät blev det ju gofika till oss alla. Barnen hade bakat i våra fina gummiformer, dinosaurier och fjärilar, men som alltid så slutar det i en smärre katastrof. Det är ju helt omöjligt att få ut muffisarna, de går bara sönder, fastnar och så blir resultatet en hög med smulor av sockerkaka. Får nog undersöka hur det hela ska gå till för man borde ju kunna baka i formarna och få till lite schyssta muffins.

 

017

Fixa gjorde sitt bästa för att ställa sig in hos omåttligt populära Catja. Tror hon lyckades ganska bra, det är ju svårt att inte falla pladask för en liten Pumiprinsessa.

 

Nu hoppas vi att det inte dröjer allt för länge innan vi träffas igen.

/Susan

Annonser