Den 16:onde oktober väckte vi världens bästa Sigge som fyllde 6 år! Fatta, 6 år!! Hur fort
kan tiden gå egentligen? Ska det fortsätta i den här 003takten dröjer det inte länge förrän detär moped, sena utekvällar och flickvänner som står på agendan. Det märkliga är att jag själv inte åldrats en dag, jag är fortfarande 28 år.

Att fylla år en skoldag är både bra och dålig. Väldigt tidig väckning för att hinna med paket och skönsång innan frukost och avresa med skolbussen är det som gäller. Syskonen är ju inte så där jättepigga vid den tidpunkten så det kommer tassande vartefter. Alla vill ju vara med och fira bara de får en chans att gnugga bort spåren efter John Blund först och då helst i sin egen takt.

 

007Morgonpigga Mika var snabbast att ansluta till födelsedagsfirandet. Hon var väldigt behjälplig med paketöppningen och beundrade storögt alla Sigges fina presenter.

Han är ju, till skillnad från vissa andra, urlätt att köpa födelsedagspresenter till. Håller man sig till området kök så är man verkligen på rätt bana. En mikrovågsung som både plingar och lyser var väldigt välkommen i hans lilla arsenal av köksmaskiner.

 

014

 

Så småningom anslöt även Emil, han brukar vara en stor motståndare till att fira sina syskon när det handlar om tidigare morgnar.

Samtidigt är han sjukt nyfiken på paketens innehåll så han kunde inte hålla sig ifrån festligheterna.

Vet inte om han var lika impad som Mika av mikron och elvispen, tror knappast det. Men han var glad för Sigges skull för han vet att han verkligen tycker det är roligt med köksgrejer. Själv föredrar han Star Wars, Monstertruckar och självlysande spelkulor.

 

016Slutligen anslöt även lillebror Linus, förlåt, stora lillebror Linus menade jag förstås. En snart treårig kille tål inte att bli kallas varken lillebror eller lilleman för han är STOR! Tror han låg i vår säng och sov så han missade början på uppvaktningen. Han har under en längre tid klagat när han lagt sig, sagt att han ”mår illa” och velat sova hos oss. Pust, trotsåldern är en utmaning, en väldigt intressant och lärorik sådan.

Nu har vi kommit på att han inte växer om han sover i vår säng. Varken jag eller Anders har ju växt på jättelänge så i vår säng blir man varken  längre och större. Därför är det ju bättre om Linus sover i sin säng för det är ju på natten man växer, i sin egen säng.

För en lillebror som vill vara allt annat än liten så har han köpt konceptet och sover nu mest i sin egen säng. Sen ska jag inte sticka under stol med att han får sova hos oss när han vill för han är vår minsting och det är mysigt att få gosa lite extra med honom. Resten av ligan sover ju gott i sina sängar, har alltid gjort det och kommer sällan för att sova hos oss.

 

023Dagen rullade på, det går liksom inte att värja sig mot vardagen. Frukost, påklädning, tandborstning, påklädning av ytterkläder och så iväg till skolbussen för färd till skolan. Väl där blev Sigge firad och fick en jättefin pappersros där de på ena sidan skrivit: Du är bra på; gympa, pärla, rita, leka i caféet, superbra på att leka, väva, leka med sandleksaker, bra ”gå-kompis”. På andra sidan stod det: Grattis Sigge 6 år – söt, snygg, tacksam, bra kompis, snäll, cool, fin, förlåtsam.

Sigge var väldigt stolt över sin ros men tyckte att vi kunde stryka söt för det var lite pinsamt.

Firandet fortsatte på kvällen när Anders kom hem från jobbet. Farmor var här så det blev en extra fin födelsedag. Efter maten, tomatsoppa med makaroner och en massa annat gott blev det tårta med godis på och så lite fyrverkerier. Ska det va ska det va030 ordentligt.

Det var en trött, nybliven, sexåring som la sig på kvällen. Nöjd och glad över all uppvaktning och alla fina presenter.

Lite märkligt känns det att inte ha någon femåring i huset, men jag misstänker att jag kommer att vänja mig ganska snart.

/Susan

 

 

Annonser