Man kan inte alltid slaviskt följa almanackan och göra allting precis när det ska göras. Ibland får faktiskt verkligheten anpassa sig lite till oss i familjen också. Således firade vi Halloween i lördagskväll och det gick ju hur bra som helst.

IMG_2722Festliga förberedelser. Pumpor inhandlade av motsträvig man, vilket i och för sig kan bero på att han fick besöka tre olika affärer och när han till slut hittade pumpor var de allt annat än billigare. Han ringde hem och försöka förhandla ner antalet från två till en pumpa men misslyckades radikalt. Jag begriper inte ens varför han försökte.

Nåja, så småningom kom det då hem två stora pumpor som skulle omvandlas till Halloweenpumpor. Emil bestämde att ena pumpan skulle vara en robotpumpa så den fick lite fyrkantiga ögon och mun. Den andra pumpan fick ett något mer vedertaget Halloweenutseende.

Linus kämpade på ordentligt med att få ut alla pumpafrön och läskiga, slemmiga trådar. Ganska snart var alla barn involverade i pumpaprojektet. Med liv och lust och mycket höga ljud gick de lös på pumporna.

 

IMG_2726Det krävdes både kraft och tålamod innan bägge pumporna var rensade och klara för att skäras ut.

Den vassa kniven fick jag hantera och även om jag har en ganska sval inställning till just Halloweenfirandet så gillar jag att ha lysande pumpor på trappan. Det blir så himla fint, ett varmt och orangefärgat ljus i höstmörkret.

Så småningom blev pumporna färdiga att ställa ut på trappan och så fick Linus tända ljusen i dem.

 

IMG_2730IMG_2727

Snyggt va!? Robotpumpa till höger och den vanligare varianten till vänster.

 

 

 

 

 

När sen lördagskvällen kom var det dags för lite Halloweenfest och inbjudna var våra grannar Ulyana, Christian och Emilie. Alla barnen och mammorna var vackert (läs: läskigt) utklädda medan papporna höll sig till sin vanliga outfit.

 

002

Anders hade lagat revbensspjäll,  eller revbensben som Mika säger, hela dagen och i sista stund fick han överge sin plan att grilla dem utomhus eftersom regnet öste ner. Det blev till att grilla dem färdiga i ugnen. Goda var dem, jättegoda och 2013 går till historien som det år då jag åt mest revben i hela mitt liv. Vilken härlig middag det blev, alla åt och hade trevligt.

Slutligen var det dags för efterrätten och då hade jag ju tänkt baka en chokladtårta men kocken och jag hade inte riktigt kollat av varandras planer så ugnen var ju upptagen hela dagen av revbenen. Så det fick bli en kladdkaka och så Nasses chokladbollar med lakritsremmar som spindelben.

004

Väldig poppis kan jag ju lugnt säga. Kladdkakan med spindeln på gick åt i ett nafs, har nog aldrig sett mina barn äta så mycket och så fort tidigare.

Kvällen avrundades med smågodis, så denna dagen får nog räknas i topp vad det gäller sockertoppsdagar. Men kul hade vi och så fort barnen landats i sina sängar sov de, mätta, glada och sockerstinna.

/Susan

 

Annonser