004Redan tidigt, tidigt på morgonen öste regnet ner. Inte helt optimalt väder med tanke på att Sigge, Mika och Linus skulle hänga med på Mamma Boot Camp-passet eftersom Anders och Emil var i Stockholm och kollade på Monster truckar. Om jag var det minsta tveksam så kan jag meddela att barnen inte tvekade alls. Ånej, istället för att sura ihop bestämde de unisont att ta med sina bebisar. Sagt och gjort, dockor kläddes på och lades ner i dockvagnarna och sen kom de på att de behövde regnskydd. Regnponchosarna från Legoland passade perfekt till detta ändamål. Toppen!

Barnen var redo att ge sig av klockan åtta! Själv hade jag en plan där avfärden var något senare  så de fick anpassa sig efter mig. Frågan var bara hur många mammor som skulle våga sig ut i det blöta vädret.

 

012Det visade sig vilka mammor som var tapprast; Maria, Jenny och Lina ni är ena riktiga hjältinnor. Träningskläder på, regnkläder över, barnen i vagnarna och regnskydd påtagna – sen träning! Och vad de fick träna sen då, inget slappt pass här inte.

Trappan inklusive dips, armhävningar, knäböj och puttning av varandra. Plankor, sidoplankor, maskplankor, step up, diagonaler och mountain climbers. Ruskigt jobbigt men oj så effektivt.

Barnen hängde på med sina bebisar även om de inte tränade så intensivt. De var mest intresserade av att byta kläder på sina dockor och ta av och på regnskydden vartefter vädret växlade.

 

018Och se så fint solen lös över oss i slutet på passet. Det regnade faktiskt bara i början, sen var det uppehåll och sen kom solen, svagt men mycket synligt. Bilden kanske inte är den bästa men de viktigaste är att ni ser hur hårt mammorna kämpar på med step up och att solen skiner.

Det är ju helt underbart att träna ute oavsett väder. Lite motigt kan det vara att komma iväg om regnet öser ner men vilken underbar känsla det är när man är klar och får komma in i värmen, byta om, ta en dusch och äta lite. Det gäller att fokusera på den känslan när man ska ge sig iväg ut och träna i regnet.

 

022

Hilda, Sigges docka, var ett föredöme när det gällde att göra Plankan. Hon kunde minsann stå hur länge som helst i Plankan och med hur bra hållning som helst. En förebild utan dess lika.

Mina mammor är faktiskt nästan lika bra på att Planka, nästan, nästan lika bra som Hilda.

 

 

024Stretch i en underbar miljö i Hembygdsparken, Ängelholm. Omgivna av ankor, gäss, änder, getter, hästar och en massa andra djur avslutar vi passet med lite olika stretchövningar. Det gäller ju att få musklerna att sträcka ut efter ett hårt pass.

Mika, som har lånat Sigges andra docka Hej-Hej, låter honom kämpa i Plankan innan han får sträcka ut sina dockmuskler.

Linus har dragit iväg till det lilla huset med modelltåget där han snyltar genom att titta på tågen som åker när en annan familj lagt i en peng. Sån är han, sen tiggde han till sig en femma av mig så att Mika, Sigge och alla dockorna också skulle få se tågen in action. Trots regnet, eller kanske tack vare det, blev det ett riktigt härligt MBC-pass.

 

Annonser