001Linus, vår minsta, minsta lilla unge har fyllt 3 år och nu är han också stor, jättestor. Han hade satsat stort och bjudit in tre kompisar på kalas men så blev han ju sjuk i halsfluss så vi fick skjuta upp kalaset. Stor sorg för Linus som trodde att han inte skulle firas alls, att han inga paket skulle få eftersom han var sjuk. Stora tårar, stor förtvivlan tills han lugnade sig så pass att han kunde ta in att det bara var kalaset som inte skulle bli av just nu. Vi skulle ju naturligtvis fira honom trots att han var sjuk, inte tänkte vi låta några streptokocker stoppa oss inte.

Tidigt, tidigt på söndagsmorgonen stegade vi in till lillebror och sjöng för honom. Han låg länge kvar i sängen och höll för ansiktet, jag tror han njöt och ville göra det fullt ut. Så småningom satte han sig upp och såg så lycklig ut så det lös om ungen.

004Det är ju något alldeles speciellt att fylla år, en hel dag som är ens egen födelsedag och som bara inträffar en gång på ett helt år. Resten av gänget gav honom sina paket och ganska snart satt alla barnen i Linus säng. Finns det hjärterum så finns det stjärterum som det så fint heter.

 

 

 

016

 

 

Fixa försökte också ta sig in till Linus men misslyckades totalt, hon fick finna sig i att sticka in nosen mellan spjälorna. Det var den första människofödelsedagen hon upplevde och allt papper var ju riktigt, riktigt spännande.

 

 

 

 

020

 

 

Emil hade slagit in en enkrona till sin lillebror. Ett jättelitet paket, inte helt lätt att få upp men vilken glädje det skänkte. Att få något fint av sin största storebror är guld värt.

 

 

 

026032Ett paket var jättestort, så stort att det inte fick plats i sängen så barnen fick klättra ut och hjälpas åt att öppna det på golvet istället.

En stor brandbil var det och Linus blev verkligen jätteglad. Han var ju med i höstas när vi var på Ullared och handlade. Då spanade han in den stora brandbilen och önskade sig den i födelsedagspresent. Det är kul när man kan uppfylla barnens önskningar utan att tömma plånboken fullständigt.

 

 

 

 

047Resten av dagen ägnades åt att bygga ihop legot han fått och leka med alla nya, spännande leksaker. Hösten/vintern är ju en födelsedagstid hos oss eftersom både Emil och Sigge fyller år i oktober och Linus i december. Leksaksförrådet förnyas ganska mycket på kort tid så det blir mycket nytt att leka med för alla barnen. Lycka.

Linus konstaterade att han nu var stor, inte lika stor som pappa men nästan.

/Susan

Annonser