Inget är som jultider när vardagen är långt borta och man har tid att träffa sina vänner. Vi hade länge pratat med Nina och Jocke om att vi skulle åka och bowla men liksom aldrig kommit till skott. Men plötsligt bestämde vi oss bara och vips bokade vi banor och sen iväg.

Tre banor bokade så vi delade upp oss i tre lag. Ett tjejlag med Nina, mig och Mika, killarna fick dela upp sig i två lag med Sigge, Emil och Theo i ett lag och Jocke, Anders, Linus och Ville i det andra.

Det började lite sådär för Linus blev så besviken när han insåg att det inte fanns några skor som passade honom. Hans fötter var för små så det blev till att bowla i strumplästen.

018019

020

Mika hade en fantastisk teknik, utan tvekan tog hon sitt klot, gjorde djupa knäböj och hystade iväg det. Sakta, sakta rullade klotet fram över banan och slog faktiskt ner flera käglor. Ett par gånger stannade klotet på banan så personalen fick komma och knuffa lite fart på det. Det gjorde inget tyckte Mika som efter varje gång hon fått iväg klotet gjorde små skutt av lycka. Bowling är verkligen kul. Fast jag kom nog nästan sist, grindarna åkte alltid ner när de var min tur och så skulle jag ju hjälpa Sigge och Mika och…. Ja koncentrationen var väl inte riktigt på mitt spel men vad gör det, kul hade vi allihopa.

 

 

 

006 (2)Emil var jätteduktig, kanske inte så konstigt eftersom han varit där på kalas två gånger. Med rejäl säkerhet hystade han iväg kloten och fick ner massor med käglor. Han vann i sitt lag och kom tvåa totalt.

Sigge, våran blyga viol, var till en början något stel och kanske lite nervös. Fast det släppte ganska snart.

001 (2)

Det räckte med att jag stod bredvid honom när det var hans tur så fixade han själva spelandet själv. Käglorna föll ner och han var helt nöjd med sin insats.

Nina var jätteduktig och Theo med. Jocke hjäpte Ville och han fick också ner sina käglor och tyckte nog tidvis att bowling var en ganska rolig aktivitet.

 

 

 

015012

Anders hade väl en hel del problem kan man lugnt säga. Inte med sitt eget spel det fungerade väl ganska bra däremot är det ju en utmaning att lära en 3-åring bowlingens konster. Linus kan nämligen allt så han såg ju ingen anledning till att Anders skulle hjälpa honom att hålla i klotet eller att få iväg det. Sen att klotet var så tungt att Linus knappt orkade bära det själv är ju en helt annan sak. Linus var väldigt bestämt när det gällde vilket klot han skulle använda så han väntade tappert på att det skulle komma tillbaka. Kul hade han lillemannen även om han inte hade några skor på fötterna.

När alla spel var avklarade drog vi hem till och kalasade på Tacos, betydligt billigare än att äta på plats och mycket trevligare.

/Susan

Annonser