Det blir ju alltid så mycket julmat över och för att slippa äta det i flera veckor hade vi redan innan jul bestämt att Ulyana, Christian och Emilie skulle komma över på restmiddag i form av knytkalas. Barnen var jätteglada att träffas och nu fanns det ju många fina julklappar att leka med också vilket inte försämrade läget.

006Vi startade hårt med fika och julgodis. Barnen är inte några direkta godisgrisar utan här få nog vi vuxna erkänna att vi formligen tryckte i oss godsaker. Dock med gott samvete och njöt gjorde vi också.

Härliga samtal och lite planering av sommaren som kommer avslutas, precis som i somras, med ett besök på Legoland. Redan när vi for därifrån ville vi tillbaka och stackars Sigge grät halva vägen hem. Så det får bli Legoland igen, det blir till att börja spara pengar redan nu. Kungen ska med och så stannar vi en vecka så vi hinner med Zoo och Lalandia också. Sen är det ju bra att ha något att längta efter och så har man alltid en bra ursäkt när barnen vill ha (onödiga) saker så kan man säga att det är bättre att spara pengarna till vår resa till Legoland. Ärligt talat så stämmer det ju in på oss vuxna också, man får tänka två gånger innan man spenderar några pengar.

 

 

010Barnen skulle absolut släpa in lilla bordet och sitta framför tvn och äta. Obekvämt? Ja visst men det kan det vara värt för det var en tecknad film som alla ville se. Fast när maten var uppäten var filmen inte så intressant längre för barnen försvann in på rummet och lekte i stället.

Ingen snö än så länge, regnet duggar ner och det är grått ute. Både positivt och negativt. Positivt för det går bra att springa utan att halka och bryta några ben. Negativ är att både barn och hundar drar in så mycket grus och så är det ganska trist med en jämngrå, tung himmel för jämnan. Men det kommer bättre tider, det kommer komma snö!

/Susan

Annonser